Åke Perssonssångare

Opera- och romanskonsert söndagen 12 november i Kristinagården, Jönköping

I helgen hade föreningen fint besök från Stockholm. Under fredag till söndag gästades vi av världspianisten Michael Engström, till vardags verksam i Radiokören och på Operahögskolan. Han undervisade i genrerna opera, operett och romanssång, och sångarna arbetade flitigt tillsammans med honom.

På söndagseftermiddagen var det så dags att visa vad vi kunde i en konsert i Kristinagården i Jönköping. Operaintresserad publik kom och lyssnade när kören drog igång med en sprittande melodi ur Läderlappen. Därefter följde Habaneran ur Carmen och Brudmarsch ur Lohengrin.

Därefter kom en avdelning där solisterna presenterade sig i fina operaarior och romanser, sjungna både på svenska och italienska, innan kören så återkom igen. Konserten avslutades med den mycket välkända Fångarnas kör ur Nebukadnessar, vilken publiken kände igen. Mycket applåder och entusiasm visades av de den kunniga publiken.