Åke Perssonssångare

Konsert Musikal och operett lördag 7 oktober i Sofiagården Jönköping

En succé blev det med Åke Perssons solister och Solistkör i allsköns sånger hämtade ur världens Operett och Musikalskatt.  Sofiagården, Jönköping, fick uppbringa alla tänkbara stolar till den mycket fulltaliga publiken. Man kom i god tid, letade platser, med hjälp av Solistkörens medlemmar.

Hakuna Mattata, Circle of life och Money, money, money inledde Solistkören under ledning av dirigenten Ulrica Liljegren. Den röststarka Solistkören utan mikrofoner fyllde hela lokalen med sköna toner. Applådåskorna dundrade i den vackra Sofiasalen. Så ljöd det hela tiden från den entusiastiska publiken, som fick lyssna till sexton solo och duettsånger samt nio körsånger.

Den välkända solisten Donald Stendahl inledde med Send in the clowns, Annika Löfgren fortsatte med Hoplessy devoted to you, Lasse Eriksson med Den flickan skall bära mitt efternamn, Mia Olson med Inte jag, Johan Forsman med Pity the child, Jill och Ulrica i In his eyes, Christer Mohlin i Guldet blev till sand. Övriga solister  var Bitte Edwall, Sabina Frick, Lene Rosendahl, Marie Persson, Per Carlgren, BA Sombeck, Agneta Dahlgren och Åke Persson, som avslutade den andra solistavdelningen med Viljasången ur Glada änkan.

Några  särskilda omnämnanden gäller flera solister Som Per Carlgren, estradören och sångaren, som sjöng Om jag hade pengar, med en stark uttrålning, likaså sångaren Johan Forsman, trubadur, journalist, i Pity the child, Oskar Löfgren i Gethsemane, verkschef i regionen och sångare, Sextetten i I know him so well och den avslutande duetten med Viljasången  där Agneta Dahlgren och sångpedagogen Åke Persson, som drog ner extra applåder.

Kören samlad inför konsert

Sextetten

Många åhörare

Ännu mer publik

Annika Löfgren

Ulrica Liljegren

Johan Forsman