Åke Perssonssångare

Julkonsert lördag 9 december i Immanuelskyrkan Tranås

Föreningen Åke Perssons Sångare hade rustat sig med väl förberedda solister och Solistkör denna gång. Man kan påstå, att det var en hög lägsta nivå på solisterna denna gång. Solisterna är ju förädlade amatörer, som regelbundet tar sånglektioner hos Agneta Dahlgren och Åke Persson. Detta äger rum på fritiden. Här finns busschaufför, sjuksköterskor, läkare, enhetschefer, ekonomer, lärare, verkschefer, pensionärer och  kuratorer. Det som förenar dem är sången som solister och körmedlemmar till en underbar mix.

Solistkören inledde med en kvartettsånger Hosianna Davids son, Dotter Sion, Gläd dig o värld och Decembernatt, som började med en vacker duett med Jerry Nejd och Oskar Löfgren. Solistkören visade med sin tyngd, skicklighet och entusiasm den höga nivån på konserten under ledning av den skickliga dirigenten Ulrica Liljegren. Solistkören sjöng ytterligare två avdelningar, som avslutades med pampiga O, helga natt, Solistkörens medlemmar är ju skolade lite eller mycket och kan trycka på, lyfta sången till högre höjder.

Solisterna sjöng varsin solo eller duett. Bitte Edwall inledde med I väntan på julen, Lasse Eriksson med Bella Notte, Mia Olson med Himlen i min famn, Åke Persson med När ljusen skall tändas därhemma, Annika och Oskar med Little things, Ulrica Liljegren med Jul, jul strålande jul, Christer Mohlin med Tänd ett ljus, Sabina Frick med Mary did you know, Donald Stendahl med God rest ye merry gentlemen, Lene Rosendahl med Panis Angelicus, Sascha Berg med Marie Vaggsång, Jerry Nejd med Holly, jolly christmas och Agneta Dahlgren avslutade med den mäktiga Alleluia.

Julkonserten avslutade med stående ovationer.

Kören i full aktion.

Sabina Frick med doorna Bitte Edwall och Donald Stendahl

Annika och Oskar Löfgren

Åke Persson och Agneta Dahlgren.

Sascha Berg

Jerry Nejd

Ullrica Liljegren

Agneta Dahlgren