Åke Perssonssångare

Sommarkonsert på Kroatorpet i Huskvarna onsdag 26 juli

Sommarvädret har lyst med sin frånvaro denna konsertsommar. Det har varit regn före konserterna och även under en konsert och därtill kallt för Föreningen Åke Perssons solister, men sånghalsarna har mestadels fungerat klanderfritt trots kyla och fukt i luften. Alla sånglektioner, som tagits under vinterhalvåret med solisterna, har satts på prov inför en mer eller mindre kritisk sommarpublik.

Många av solisterna tycker det tuffaste är att sjunga inför sina sångkamrater. Många av dem har lärt sig att vara vaksamma, lyssna kritiskt på mindre bra textning, intonation, renhet, energi i röstapparaten, inlevelseförmåga, lite eller för mycket vibrato. Det är mycket en sångare skall tänka på vid sitt framförande.

Lyssnarna, som följt oss i flera konserter, har märkt att utvecklingen har gått stadigt framåt. Prestationerna har blivit bättre och bättre. Det går inte längre säga, att det är amatörer och gömma sig bakom detta. Nej, publiken säger: Ni är proffs!

Konserten inleddes med Per Carlgren i Calle Schewens vals, Vilken värld det skall bli med Sabina Frick, sångarparet Maria och Jerry Nejd i End of the world, Lene Rosendahl i opera-arian Saper vorreste och Min Plats på jorden med Christer Mohlin. Alla gjorde det fantastiskt bra.

Så kan man redovisa fyra sådana sångavdelningar, men det räcker att säga, att Maria Hillerström, Donald Stendahl, RosMarie Danielsson, Lasse Eriksson, Sascha Berg, Mia Olson, Agneta Dahlgren, Bitte Edwall och Åke Persson sjöng mycket bra.

Solisterna samlade utanför Kroatorpet.

Jerry och Maria Nejd

Per Carlgren och RosMarie Danielsson

Donald Stendahl

Maria Hillerström

Lasse Eriksson

Christer Mohlin