Åke Perssonssångare

Sommarkonsert i Värdshuset Stugan, Jönköpings stadspark onsdag 19 juli

Ytterligare en sommarkonsert har Föreningen Åke Perssons solister klarat av sommaren 2023. Det var den fjärde konserten under denna sommar. Det blev Stugan vid Stadsparken, Jönköping, som fick ett sångligt besök och där bjöd solisterna på en otrolig uppvisning av sångligt kunnande, och då trots skakiga nerver, kunna behandla sitt röstorgan med en fri och härlig klang, mycket energi och sköna toner strömmande ut till en fulltalig publik.  Applåderna smattrade. Ljudligt ropande bifall! Många ur publiken uttryckte, att sångarna har utvecklats mer och mer. De är inte amatörer längre utan uppträder mer som proffs. Så sade flera ur publiken!

Sjutton solister avlöste varandra på scenen. Donald Stendahl inledde konserten med Hem till Norden. Marie Persson med en jazzlåt It`s a lovely day today, sångarparet Maria och Jerry Nejd med Why don`t you spend the night, Bitte Edwall med den gripande Solitude, Om han var här med Sabina Frick och estradören Per Carlgren avslutade första avdelningen med Calle Schewens vals. Alla solisterna överträffade varandra i sånglig inspiration och kunnande.

Samma kunnande var det i andra, tredje, fjärde och femte avdelningen. Först ut på scenen var Mia Olson, sedan Oskar Löfgren debutanten Lasse Eriksson, Christer Mohlin, Annika Löfgren, RosMarie Danielsson, Sascha Berg, Claes Verdonk och Agneta Dahlgren, som gav sig i kast med en opera-aria av Mozart Cherubins aria och gjorde det med bravur och fick också ett mäktigt bifall, så lät det hela konserten som avslutades med Agneta Dahlgren och Åke Persson sjöng ur operetten Teaterbåten Låt oss låtsas att vi är kära. Sångpedagogen Åke Persson tackade publik och sångarna för en fantastisk konsert. Nästa onsdag kl 17.00 får Kroatorpet sitt andra besök av Åke Perssons solister.

Solisterna samlade efter konserten.

 

Marie Persson

Per Carlgren

Lasse Eriksson

rClaes Verdonk

Sascha Berg

kAnnika och Oskar Löfgren