Åke Perssonssångare

Sommarkonsert vid hembygdsgården i Tranås onsdag 2 augusti

Tranås Hembygdsgård fylldes av duktiga solisters sång under onsdagskvällen. Vädret var oss nådiga. Solen trängde fram mellan molnen och skickade sina värmande strålar mot en entusiastisk publik.

Ett 20-tal solister bjöd på var sin sång. Det var solo och duetter. Repertoaren var omväxlande. Här presenterade solisterna pop, musikaler, visor, jazz, bravursånger och en operaduett i en salig blandning.

Konsertens första sång Slipping through my fingers representerade ABBA med sångarparet Annika och Oskar Löfgren. Sedan stegade Claes Verdonk fram och sjöng Candle in the wind. Han är en av sommarens debutanter, som tar för sig med en växande sångröst. En annan debutant var Sven-Olof Blomberg med Då väntar jag vid vägarna, liksom Anja Dalhög med Gabriellas sång. En ny intressant röst tillhör Mona Kåbrink, som sjöng Fly with me – Lenas sång, med en vacker sångröst, liksom Lasse Eriksson For once in my life. Solistskaran växer inom Föreningen Åke Perssons Sångare. Ett trettiotal solister finns nu i föreningen. De flesta av dem tillhör även Solistkören, där de får en välbehövlig sångträning. En sångare behöver bättre och bättre sångkondition, musikalisk träning i stämmor, sånglektioner.

Det skulle krävas många spaltmillimeter för att presentera resten av konserten. Ett band av erfarna och duktiga solister Bitte Edwall, Christer Mohlin, RosMarie Danielsson, Donald Stendahl, Sascha Berg, Marie Hillerström, Lene Rosendahl, Per Carlgren, Agneta Dahlgren och Åke Persson sjöng och gjorde sitt yttersta för att höja sångkonsten med sina välskolade röster. Denna sommarturne` har varit en av de bästa i föreningens historia.

Kvällens solister samlade.

Mona Kåbrink

Sven-Olof Blomberg

Mia Olson

Lasse Eriksson

Anja Dalhög

Claes Verdonk

Maria Hillerstöm

Sascha Berg