Åke Perssonssångare

Sommarkonsert på Stalpet, Aneby onsdag 12 juli kl 18.30

Föreningen Åke Perssons Sångare hade laddat för en utekonsert på Stalpet i Aneby, men prognoserna var emot en sådan konsert just denna dag, ösregn, blåst och kallt var utlovat, men en halvtimme före konserttid, bröt solen fram med sina varma strålar. Sångaren Claes Verdonk tog fram sin mobil och visade här skall det inte bli något regn, så sjöng han Make you feel my love och solen lyste på hans vackra stämma och oss

. Regnet drog bort. Något regn blev det inte. Solen värmde oss och publiken strömmade till. Applåderna hördes nästan i takt med sången och musiken.

Konserterna har två syften att dels ge speciellt nybörjarna känslan att stå framför publiken, dels glädja, ge lyssnarna en sånglig upplevelse. Christer Mohlin inledde konserten med Håll mitt hjärta, sedan följde The way you look tonight, Då väntar jag vid vägarna med debutanten Sven Olof Blomberg, Bliv nu min med Agneta och Åke, I`ll be seeing you med Sascha Berg.

Ett tjugotal sångare ur soliststallet Mia, Lene, Marie, Anja, Donald, Annika och Oskar, Sabina radade upp sina älsklingssånger för en beundrade publik.

Ett särskilt omnämnande är på sin plats dels sångarparet Maria och Jerry, som plockade upp sin nya saxofon till Med dig vill jag leva, särskilt riktat till sin fru, dels vår unga Engla som inté bad om ursäkt för sin breda och mäktiga röst, del estradören Per Carlgren i Trubbel. En mycket imponerad publik vände hem sjungande i Indian love call!

 

Artikel i Tranås Tidning

 

Debutanten Sven-Olof Blomberg

Trångt i logen.