Åke Perssonssångare

Master-class och Jazzkonsert 14-16 april i Jönköping

En MASTER-CLASS med ett 20-tal anmälda solister, som tillhör Föreningen Åke Perssons solister, jobbade intensivt i dagarna tre med pianisten och adjunkten Hans Sjögren, från Musikhögskolan SMI, Stockholm, för att lära sig sjunga denna genre. Ett spännande möte mellan läraren Hans Sjögren och varje sångstuderande, som alla fått sin skolning av sångpedagogen Åke Persson och medarbetaren Agneta Dahlgren.

Hans Sjögren förde in sångarna i denna genre, inte minst att sätta sig in i texterna, att det är en berättelse, som sångaren skall framföra, till en ivrigt lyssnande publik. Då gäller det att tränga in i textmaterialet. Många av jazz-sångerna tillhör standard-jazz-repertoaren och har helt underbara melodislingor.

Solistkören fick också ett fint samarbete med Hans Sjögren, där han och körens dirigent Ulrica Liljegren samarbetade och satte spets på Solistkörens framträdande genom sitt eminenta pianospel vid efterföljande konsert i Kristinagården, Jönköping.

Jazz-konserten blev en bejublad tillställning med mycket publik, som applåderade flitigt, ja ibland riktiga applåd-åskor, då solisterna gav sitt yttersta, som när RosMarie Danielsson sjöng It,s only a paper moon, Per Carlgren, När en kvinna är kär, Sabina Frick Stormy weather, Agneta Dahlgren If I were a bell, Ulrica Liljegren All the things you are, New York, New York Jerry Nejd och My way med Oskar Löfgren och många andra goda prestationer. Solistkören inramade jazz-konserten med When I fall in love, När min vän, Don´t get around much anymore och sist I got rhythm, ett svårt arrangemang, som Solistkören klarade galant. Solistkören fick bejublade, stående applåder!

Kören.

Sångare samlade runt pianisten Hans Sjögren.

Ulrica Liljegren och Hans Sjögren.

Hans Sjögren leder Master-Class.

Sextetten.

Oskar och Annika Löfgren.

Jerry Nejd.

Mia Olson.

Oskar Löfgren.

Ulrica Liljegren

Sascha Berg