Åke Perssonssångare

En stor sångare har tystnat

Föreningen Åke Perssons Sångare har förlorat en duktig, musikalisk allsidig medarbetare i Anders Claesson, född och uppvuxen i Vaggeryd. Han var en stor tenor med en underbar klang i röst, färgstark och övertygande, när han bar fram budskapet i sakrala som i profana sånger, duktig körsångare. Han hade en fallenhet att uppmuntra våra sångelever, hjälpa igång dem, stärka deras självförtroende genom att se deras möjligheter, sjöng med dem timme ut och timme in. Anders var för mig en underbar vän, medarbetare. Jag har undervisat, jobbat med hans röst i över 20 år. Saknaden är gränslös, tårarna rinner vid mina kinder. En stor röst har tystnat.

Anders drogs med ett flertal sjukdomar under det sista halvåret. Han vårdades på länssjukhuset Ryhov i 21 dagar men kom aldrig tillbaka i full kapacitet. Vi byggde upp rösten tillsammans och han lyckades fullfölja solot vid Solistkörens besök i Santa Clara kyrka, Stockholm, för en vecka sedan i sången How great thou art. Det blev hans testamente.

Anders sörjs av tidigare hustru Lizzie och fyra barn samt nära vännen Yvonne, som även var ett andligt stöd för honom. Föreningen deltager i saknaden och glömmer inte Anders.

insatser för sången, för kulturen, för kärleken, som präglar föreningens arbete!

Åke Persson