Åke Perssonssångare

Musikal och operettkonsert söndagen 7 maj i stadshuset Tranås

Solistkören inledde den sprakande konserten med Musikaler och Operetter från Lejonkungen, Mamma Mia. Den mustiga Solistkören, med välskolade röster, fyllde Tranås Stadshus vackra ljusgård med skönsång, som gav starka bifall. Dirigenten Ulrica Liljegren är en duktig, inspirerande, musikalisk, högst levande och drivande körledare som angav höjd på konsertens nivå.

Solistkörens dirigenter, Ulrica och Agneta, fick blomster tillsammans med mixaren Christer Mohlin i samband med, att sångpedagogen Åke Persson presenterade konsertens tema.

Sångaren Donald Stendahl satte höjden på konserten inledningsvis med Send in the Clowns. Sedan brakade konserten igång med alla vackra melodier ur West Side Story, Annie Get Your Gun, Vita hästen, Moulin Rouge, och Jekyll & Hyde.

Konsertens sångliga överraskningar var Maria Hillerström med I feel pretty, Jerry Nejd med Can you feel the love tonight, Marie Persson med Home och Sascha Berg med Duvemåla hage, och Christer Mohlin med Guldet blev till sand. De kommer snart att sälla sig till de mer rutinerade och välskolade solisterna Annika och Oskar Löfgren, Per Carlgren, Sabina Frick, Jill Berg, Agneta Dahlgren, Mia Olson och Ulrica Liljegren som gjorde enastående prestationer. Konsertens debutant var Lasse Eriksson.

Sista avdelningen med kören heter duga Singin in the rain, sånger ur Vita hästen och finalen med Anthem för fyrstämmig blandad kör. Taket höll på att lyfta sig i Tranås Stadshus. Stående ovationer blev betyget från den uppsluppna publiken.

 

Hela kören!

Blomster till Christer Mohlin, Agneta Dahlgren och Ulrica Liljegren.

Annika och Oskar Löfgren i duett ur Moulin Rouge.

Jill Berg och Ulrica Liljegren.