Åke Perssonssångare

Konsert – Gospel och andlig visa – Sankta Clara kyrka Stockholm lördag 11/3

Sankta Clara kyrka, i Stockholms city, är en vacker kyrka att njuta av med höga valv från 1700-talet, ja även delar av 1100-talet, målningar, statyer, men också en armlängds avstånd från Plattan, där knarkmissbruk, alkoholism härjar vilt blandat med brottslighet, där jobbar denna märkliga församling utan betalda medarbetare, volontärer, omvända brottslingar, som fått en ny inriktning i sina liv, där man är bröder och systrar i Herren, skrattar och gråter tillsammans, bär ut mat och varm dryck till svältande, hemlösa bland annat på Plattan, där bjöds vi in, Föreningen Åke Perssons solister och Solistkören på Gospel och Andlig Visa lördagen 11 mars 2023.

Solistkören under ledning av Ulrica Liljegren inledde med tre sånger Här är denna dag, Walk in the light och Psalm 117 ur Psaltaren komponerad av Gunnar Wennerberg, en lovsång till alla folk och stammar. Solist var sångpedagogen Åke Persson. Mitt i publiken satt gamla körsångare, operasångare, sångpedagoger och lyssnade spänt, och gav applåder blandat med rop. Solistkören sjöng sedan ytterligare sju sånger bl.a Soon and very soon, My tribute, Amen med solist Agneta Dahlgren, How great thou art med solist Anders Claesson.

Sabina Frick, Agneta Dahlgren, Ulrica Liljegren, Anders Claesson, Donald Stendahl, Christer Mohlin, Bitte Edwall, Lene Rosendahl, Oskar Löfgren, Maria och Jerry Nejd, sjöng solo, duetter samt triosånger med välskolade röster från föreningens sångskola. Repertoaren var gospel och andlig visa.

Föreningen är inte bara kör och solister, den är så mycket större sa Elisbeth Ragnar, den vilar på en näst intill unik, varm och trygg gemenskap, där varenda ”kotte” är en viktig pusselbit tillsammans med dessa fantastiska krafter och deras ideella, helhjärtade insatser, som jag får ta del av slutar Elisabeth Ragnar, som lämnar kyrkan sjungande.