Åke Perssonssångare

Sommarkonsert på Stalpet, Aneby 20 juli

Café Stalpet, Aneby, dukade på onsdagskvällen 20 juli upp för Föreningen Åke Perssons solister med kaffe, vofflor, glass och ett sjungande gäng på tjugo personer och en fulltalig publik. Sångarglädjen var på topp i det vackra sommarvädret. Miljön för en sådan konsert var perfekt. Ingen blåst eller regn förstörde förutsättningarna för sångarna.

Fem debutanter presenterade sig och gjorde det med bravur. Det var Anja Dalhög, Marie Persson, Sascha Berg, Lis-Anna Engstrand och den sjungande bonden Klas Johansson, som kräver en särskild presentation. Klas sjöng Anthem, ingen lätt sång för en nybörjare. Till vardags sköter han Lommaryds Prästgård med över ett hundratal mjölkkossor. Klas fru Anja försörjer höglandet med Sveriges godaste ostkakor. Nu har de blivit ett riktigt sångarpar.

Det går inte att lyfta fram alla solister, som var i mycket gott sångslag och bjöd på den ena efter den andra godbiten som Håll mitt hjärta, Sparvöga, I´ve got you under my skin, Stad i ljus, Kärlek är allt jag begär.

Åke Perssons solister.

 

Den sjungande bonden Klas Johansson

Debutanten Marie Persson

Trubaduren Johan Forsman