Åke Perssonssångare

Konsert opera, operett, romanser – 6 mars 2022 i Jönköping

Återigen en lyckad helg i sångens tecken tillsammans med pianisten Michael Engström, som till vardags arbetar med Radiokören och på Operahögskolan i Stockholm. 24 stycken halvtimmeslektioner hann genomföras under de tre dagarna Michael gästade oss för fördjupning inom opera-romanssång – och operett. Kursen avslutades traditionsenligt med en konsert i söndags eftermiddag. Denna gång hölls konserten i Kristinagården, och den samlade intresserade åhörare som fick lyssna till vackra sånger och arior från de medverkande. Kören framförde ett antal körsatser ur operor som exempelvis Trollflöjten av Mozart, Turandot av Puccini och Hoffmanns Äventyr av Offenbach, och solisterna visade upp sig i solonummer, duetter och som kvartetter, allt ackompanjerat av vår mycket skicklige pianist. Han har lovat återkomma i höst för fortsatt samarbete med sångföreningen vilket vi är väldigt glada över.
Och nu byter sångföreningen fokus. Från opera mm till countrysångernas värld.  Välkomna framöver att ta del av denna genre tillsammans med oss.

Pianisten Michael Engström, Sabina och Agneta.