Åke Perssonssångare

Countrykonsert 10/4 2022

Countrykonsert! I en fullsatt konsertlokal släppte föreningen lös ett knippe härliga countrylåtar tillsammans med pianisten Hans Sjögren från Stockholm, som gästat föreningen i tre dagar och lett en masterclass i ämnet. Det var många sångare som nappat på den för föreningen nya genren country, och nu kunnat få guidning i sångerna. Solistkören öppnade konserten med Take me home country roads och Girl crush, och sedan följde ett pärlband av kända sånger, alla framförda enligt vårt koncept med kör och solister i olika grupperingar. För att få den rätta känslan var det också kläder på temat som gällde.
Countrysånger för fyrstämmig kör hör dock inte vanligheterna, men det var en utmaning som kören lyckades väldigt bra med, och vi fortsätter i ämnet även i höst. Nu byter sångarna genre och tar sig an ”Svenska sånger” sjungna på svenska, och kommer ge vårens sista konsert i Tranås den 7 maj.