Åke Perssonssångare

Kören växer….så det knakar.

JÖNKÖPING – MUSIK.

Solistkören fortsätter att växa så det knakar. Inte mindre än tretton nya körmedlemmar var med på Körupptakten på Ralingssåsgården i Aneby under helgen. En anledning till framgångsreceptet är, att körsångarna får möjlighet till sånglektioner, notskola och får vara med i den stora Solistkören.

Sånglektionerna leds av sångcoachen Åke Persson och interpretatören Birgitta Svensson, notskolan av den kände tenoren Anders Claesson och Solistkören leds av Ulrica Jonsson tillsammans med Birgitta Svensson. På den senare delen av eftermiddagen anslöt sig Teaterstickorna från Jönköping för att samöva i en nyuppsättning av Jesus Christ Superstar på svenska.

 

Uppföras i Påsk

Denna rock-opera skall uppföras i Påsk på Jönköpings anrika teater. Dirigent var tranåsfostrade Ulrica Jonsson, som fick hålla ordning på nästan hundra sångare och teaterungdomar. Under eftermiddagen fick Föreningen Åke Perssons Sångare besök av den kända regissören Eva Edevik och koreografen Sanna Hollmgren, som gav sånggänget en knuff framåt i produktionen.

Närmast för Solistkören och solisterna är en blandkonsert i Habo kyrka söndagen den 10 februari, som LIONS arragerar. På repertoaren står ABBA, Elvis, Beatles och Gospel samt operakörsånger.