Åke Perssonssångare

Konsert i Habo Kyrka

Solistkören gästade Habo kyrka den 10/2 2013. Denna katedral från 1700-talet med sina fantastiska målningar. De äldsta delarna sägs vara från 1300-talet. Innan klockringningen fylldes kyrkan av förväntansfulla åhörare.

Put your hand

LIONS Habo stod för inbjudan och hälsade välkommen till Föreningen Åke Perssons Solistkör och solister. Solistkören mönstrade upp ett 70-tal körsångare och tog ton under Ulrica Jonssons dirigentskap. Solistkören sjöng bl.a Put your hand, Vilken dag och Let it be i första avdelningen.

Ulrica Jonsson

Nisse Fries sjöng med värme

Damkören forsatte med Dancing queen. Sedan följde en avdelning av solister, duett- och triosånger. Nisse Fries sjöng med värme Starkare än ord, tre generationer Linn och Ulrica Jonsson och Åke Persson sjöng Jag kan ej tvivla. En operatrio presenterade Cherubin-arian ur Figaro bestående av Birgitta Svensson, Birgitta Ekelund och Agneta Dahlgren. Så pampigt lät det. Tre representanter från Habo visade upp en övertygande sång. Petra Svensson sjöng Duvemåla hage.

Jill Berg sjöng tillsammans med den kände tenoren Anders Claesson The prayer.

Ett fantastisk sångarpar, som drog ner starka applåder. Den siste av Haboborna Bengt-Arne Sombeck sjöng Händels Ombra mai fu. Han har gjort en unik sångkarriär. Började ta sånglektioner efter 75 år och fyller 79 år i år.

Agneta Dahlgren och Donald Stendahl samt Jerry Nejd

Mot slutet av konserten sjöng Agneta Dahlgren och Donald Stendahl samt Jerry Nejd, som fick ta emot starka applåder för sina fina prestationer i Mercé dilette, Seeing is believing och Crying in the chapel. Solistkören avslutade med My tribute, Att lämna allt med den duktige solisten Ole Lidegran från Tranås och inte att förglömma How great thou art. Stående ovantioner framkallade en extrasång. Sångcoachen Åke Persson tackade den fantastiska publiken.

Text o bild: Åke Persson

 

Texten finns publicerad även i J-Nytt

JMINI   och

NU-tidningen