Åke Perssonssångare

Ulrica Liljegren dirigerar Rockoperan Jesus Christ Superstar 2013.

2012-12-30 kl.20:24 Nöje Jönköping

Jesus Christ Superstar på Jönköpings teater

 

Ulrica Liljegren, till vardags undersköterska på sjukhuset i Linköping och bor i Mantorp  skall  under påsken 2013 hålla ihop sex föreställningar av rock-operan Jesus Christ Superstar på Jönköpings teater.

Ulrica är en speciellt begåvad dirigent, väl omvittnat av såväl publik som de egna körsångarna. Hon är också en skolad sångerska som gått många år för sångcoachen Åke Persson och interpretatören Birgitta Svensson i Åkes sångskola som är verksam i Mjölby, Tranås och Jönköping.

Sedan början av 2000- talet  leder hon föreningen Åke Perssons Sångare som är en blandad fyrstämmig 60 mannakör verksam i Östergötland och Småland. Nu får hon åter ta sig an denna utmaning och  trimma samman solister, körsångare och orkester.

Denna rockopera skriven av Time Rice och Andrew Lloyd Webber som uruppfördes på 1970-talet blir åter en  utmaning. Förra året uppfördes den på engelska och gjorde stor succé. I år 2013, kommer den  att uppföras på svenska tillsammans med en rockorkester med rötter i Södra Vätterbygdens folkhögskola och en teatergrupp (Småstickorna) samt dansare från Jönköping.

På scenen kommer det finnas ett 60-tal sångare och dansare. I orkesterdiket ett 20-tal sångare samt en rockorkester på fem man. Uppsättningen blir i tidstrogna dräkter, uppsydda inför denna föreställning.

Ulrica Liljegren har dessutom studerat instrument som klarinett, piano och trummor i Tranås Musikskola, samt orgel för kyrkomusikern i Tranås. Hon har studerat sång hos sångpedagogen, till lika pappan, Åke Persson sedan tonåren.

Ulrica började i blandade körens altstämma innan hon kunde läsa. Hon är mycket musikalisk och är en omvittnat duktig dirigent. Något som kommer att visas under Rock Operans föreställningar under påsken 2013.

 

Ulrica Liljegren vår dirigent sjunger ”Så skimrande var aldrig havet” av Evert Taube.

Bildspel: Birgitta Svensson