Åke Perssonssångare

Julkonsert i Brahesalen Jönköping

Föreningen Åke Perssons Sångare bjöd i lördags in till stor Julsångsparad i Brahesalen. Det var ett varierat program med både traditionella och lite modernare julsånger framförda av kör och solister. Foto: Hans Olsson

                                      I lördags bjöd Åke Perssons Sångare på sin traditionsenliga julkonsert i Brahesalen på Per Brahegymnasiet i Jönköping.

Den ca 60 personer stora kören leddes av Ulrika Jonsson. Publiken fick höra kören sjunga, En stjärna lyser så klar, Stilla natt, Vid Betlehem en vinternatt, Gören portarna höga, Blue Christmas, O helga natt och många andra vackra julsånger. Körsångerna varvades med solisternas sånger.

Solisterna framträdde både i egna solonummer, men också i duetter, trio och kvartett. Det framfördes bl a Ser du stjärnan i det blå, Bella Notte, Decembernatt, Juletid, Alleluja, All I want for Christmas och Sprid ditt ljus.

Sedan fanns också några humoristiska framträdanden, Rudolf med Röda Mulen och En sockerbagare till publikens stora förtjusning.

Åke Perssons Sångare har inför julen haft ett digert program med konserter. De började i Mullsjö och Sandhem, uppträdde på julmarknaden i Eksjö, för PRO Huskvarna den 12 december och ska till Kungshögahemmet i Mjölby den 18 december. Höjdpunkten var dock den traditionsenliga Julsångsparaden i Brahesalen i Jönköping nu i lördags.

Förutom Julkonserterna så jobbar kören just nu med repetitioner inför kommande påskhelg. Då kommer Åke Perssons sångare att tillsammans med Teaterstickorna på nytt framföra rockoperan Jesus Christ Superstar. Denna gång ges den på Svenska. Det blir sex föreställningar.

Marianne Lundvall/ JNytt