Åke Perssonssångare

Bara en enda ros

Bara en enda ros

Bara en enda ros på ett evigt klänge,
så är livet,
trist varar länge,
men underbart är kort, alldeles för kort, alldeles för kort!

Povel Ramel har, som få, fångat livets villkor. Lyckans minut kan vara en endaste ros, livets övriga dagar, dess strävsamma vardagar, är att likna vid rosens grenverk och dess stam som slagit rot och som utgör villkoret för dessa stunder av lycka.

Jag har, på min veranda, en spröd klängranka som kallas blomman för dagen. Den har vuxit i sin kruka sedan slutet av maj och har, trots ömsint behandling, inte givit någon blomma.

Förrän i förrgår! Då fann jag plötsligt denna ljuvligt vackra, allra skiraste ljusblå blomklocka, en enda blomma på ett grönt klänge! Igår var den borta! Vissen! Det var lyckans minut! Tack för att jag hann fånga stunden!

Dessa stunder av lycka, det gäller att vi verkligen uppfattar dem! De kan vara så små, näst intill osynliga, ofattbara. Som en vindpust genom gräset..

Och, vet ni, idag blommar en ny klocka på sitt lilla klänge..

Igår hade vi glädjen, lyckan, att återigen sjunga på vackra Stalpet i Aneby, detta ljuvliga gamla torp med dess blomstrande trädgård, vacker som på gammelmormors tid.

Med solens energigivande strålar över all skön blomsterprakt, med luften fylld av doften av nybryggt kaffe och nygräddade våfflor och till porlet av Stalpets friska vattenfall bjöd Åke Persson med solister in till sin sista sommarkonsert på Stalpet för denna säsong.

Runt caféborden i den vackra trädgården hade drygt 300 gäster samlats för att, i denna enastående ljuvliga sommarkväll, njuta två timmars skön musik i allsköns blandning, från en vacker och solig scen, med Stalpets vackra vattenfall som skön kuliss, varifrån tjugotalet solister bjöd på en spännande musikalisk blandning av opera, musikaler, jazz, evergreens, filmmusik, country, Elvis, Abba och Taube.

Nu återstår tre sommarkonserter med Åke Perssons Solister. Onsdag den 28 juli på Kroatorpet i Huskvarna, onsdag den 4 augusti på Kroatorpet i Huskvarna samt lördag den 7 augusti på Eksjö Museigård.

Underbart är kort. Alldeles för kort!

Tropiskt varma sommarhälsningar!
Elisabeth Ragnar