Åke Perssonssångare

Premiärkonsert med ABBA-pärlor

Premiärkonsert med ABBA-pärlor

Solistkören och Åke Perssons Solister bjöd i söndags in till säsongens sista stora konsert, och tillika premiärkonsert med sköna ABBA-pärlor, i gamla brandstationen Gnistan i Jönköping. Det blev en konsert med stora variationer, där körsång i fyrstämmig sättning varvades med duetter och solistnummer med mycket show och dans.

Det bjöds lika många tolkningar av ABBAs musik som antalet framförda låtar, men alla med den för ABBA så karaktäristiska ljudbilden. Showen gav med sin enkla, men ändå, rekvisita, en revy av ABBAs tolv framgångsrika år på sjuttio- och åttiotalet, då ABBA med platåboots, tights och glitter sjöng hem den internationella segern i Melodifestivalen med vinnarlåten Waterloo.

En fullsatt konsertlokal kom i gungning i ett givande och mottagande som vittnar om att ABBAs musik genom åren har utvecklats till folkkära evergreens, till vår tids klassiker. För detta tackar vi Björn Ulvaeus och Benny Andersson som, i olika musikaliska sammanhang, haft framgångar som låtskrivare i fem decennier. Vi tackar också Solistkören, under ledning av vår lysande dirigent Ulrica Jonsson, samt alla skönsjungande solister för personliga och inlevelsefulla tolkningar av ABBAs musik.

Närmast på programmet står, för Föreningen Åke Perssons Sångare, våra traditionsenliga vår- och sommarkonserter i mindre skala, på olika platser runt om i länet, samt en inbjudan till Åland för konsert på Kökar den 8 till 11 juni i samband med firandet av Ålands självstyrelsedag.

Till allesammans, alla ni fantastiska underbara, såväl bakom, framför som på scenen, var och en, en viktig länk i det sammanhang som är livet, varmaste tack för alla stunder av sång och glädje som är oss givna i vår sköna förening.

Tack, alla sköna människor som, precis som Ingemar Olsson sjunger, har stigit fram och visat oss andra sidor och bjudit oss ett mäktigt innehåll.

Det finns så många sköna människor
som liksom aldrig kommer fram.
Precis som böcker i ett bibliotek
som bara står och samlar damm.
Och om man bara tittar utanpå
då missar man en värld,
som man aldrig får en enda aning om.
Fast hela tiden finns den där…

Med en önskan och förhoppning om en skön och glädjerik sommar!
Elisabeth Ragnar