Åke Perssonssångare

Sommarkonsert ”Gapskrattet”, stadshuset i Tranås onsdag 26 juni

har döpt sin allmänna utescen till ”GAPSKRATTET”, som är placerad bakom sitt vackra Stadshus. Här huserar Tranås befolkning vid festliga dagar, skolavslutningar, sång och musikgrupper får visa upp sig. Svartån ringlar förbi och skapar en vattenspegel, så vacker. Just denna underbara kväll gästade vi med 15 sångsolister, konsertvana och nybörjare i en härlig blandning, och som just firar sitt 50-åriga jubileumsår.

Föreningen startade upp 1974 i en liten skala och har vuxit med ett 40-tal solister nu och en Solistkör, som håller hög klass. Åke Persson arbetar med sånglektioner tillsammans med Agneta Dahlgren i Tranås, Mjölby och Jönköping. Ständigt nya sångare anmäler sig. Åke tror att alla kan bli bra sångare, till och med före detta tondöva får sin chans att kunna få stå på scen, men de finns ingen snabbfixmodell. Det är, som idrottsutövning, att jobba med teknik, muskeluppbyggnad, koordination, röstkondition och instudering av repertoar.

Solisterna presenterade 18 solo- och duettsånger, som Your song med Annika, City of New Orleans med Claes, I don´t know how to love him med Mona, Do right woman, med Bitte, I´ve got you under my skin, med Lis-Anna, Sound of Silence med Annika och Oskar, Utan dina andetag med Marie, Bigger than the Universe med Christer, Gabriellas sång med Anja, Cherubins aria med Agneta, In a sentimental mode med Sven-Olof, Besame mucho med Donald, Ave Maria med Lene, Islands in the stream med Marie och Claes, Have I told you lately med Mia, American Pie med Oskar, Agneta och Åke avslutade med Du är min hela värld. En jättebra sångkväll uttryckte publiken och styrde kosan hem.