Åke Perssonssångare

Jubileumskonsert lördag 13 april i Sofiagården, Jönköping

Maestra Ulrica Liljegren (foto Kerstin Forsman)

 

De flesta körer som arrangerar konserter idag, måste ta in så kallade ”kändisar” för att körerna ska få publik. Det behöver inte Solistkören, som har så många duktiga, egna solister, med egen karaktär i sin strupe, just för den körsången, som är aktuell. Vi har dessutom en mycket duktig kördirigent Ulrica Liljegren, som skapar musik i Solistkören genom sina händer, lyfter kören till höga höjder. Körens solistprestationer utgjordes av tenorerna Oskar Löfgren och Donald Stendahl samt alten Mia Olson, vilka var mycket proffsiga. Detta ägde rum i lördagens konsert, en Jubileumskonsert 50 år, med Föreningen i Sofiasalen, Jönköping.

Sprakande konsert

Det blev en sprakande konsert, med fantastiska prestationer med den ene solisten efter den andra. En enastående bredd äger rum tack vare föreningens sångskola, där sånglektioner och instudering av sångerna, äger rum i Jönköping, Tranås och Mjölby varje vecka, som sätter sin prägel och karaktär med en bra sångteknik. Såväl solister som korister tar sånglektioner.

Applåder dånade

Det är mycket svårt att plocka fram bästa prestationer bland solisterna. De tunga, vana solisterna var självklart Johan Forsman med Sjuttonde balladen, Per Carlgren med Helt utan kvinnor det ju inte går, operaavdelningen med Agneta, Ulrica, Jerry och Åke samt Lene Rosendahl, Sextetten med Koppången, Bitte med Solitude, Sabina med Deidres Samba, Maria & Jerry med Allt är förbi, Christer Mohlin med Min plats på jorden. Extranummer An American trilogi med solisten Donald Stendahl och appplådåskor följde.

Slutligen vill jag lyfta fram ett enastående prestationsnummer med Sasha Berg med When the sun comes out, vilket engagemang, mycket spännande framförande och en lovande framtid för denna sångerska.

 (

Kören i full aktion! (foto Johan Forsman)

 

Oskar Löfgren, Jusus i låten Gethsemane (foto Johan Forsman)

Agneta Dahlgren och Åke Perss0n ur Porgy and Bess (foto Johan Forsman)

Sascha Berg framförde låten When the sun coms out.

Johan Forsman sjöng sSjuttonde balladen av Taube

Per Carlgren sjöng Helt utan kvinnor det nog inte går.

Åke Persson avtackas av föreningens ordförande, Annika Löfgren. (foto Johan Forsman)

Nöjda solister/kördeltagare, Mia Olsson och Agneta Dahlgren

Donald Stendahl och Patrick Pettersson återställer lokalen.

En mycket lyckad konsert tycker Patrick Pettersson.