Åke Perssonssångare

Från andlig visa till gospel – Konsert i Clara kyrka, Stockholm lördag 4 maj kl. 13.30

Solistkören och solister fick till en sånglig urladdning, som heter duga, vid sitt besök i den gamla och mycket vackra 1700-talskyrkan Santa Clara kyrka, som ligger i närheten av Stockholms Centralstation. Denna sakrala konsert hade förberetts under hela våren av solistkören under ledning av Ulrica Liljegren. De olika stämgrupperna sopran, alt, tenor och bas har övat extra på onsdagarna i hemmen tillsammans med Agneta, Oskar och Åke. Detta har burit frukt. Körsångernas antal var 10 härliga sånger, som satt bra i stämmorna.

Solistkören inledde med I didn,t think it could be, Allting i din hand, solist Sabina Frick, Put your hand in the hand, med sångarparet Maria & Jerry Nejd och Brödet från himmelen, med solisterna Agneta och Åke.

Solistavdelningen inleddes med Bitte Edwall i Du måste finns, sedan duett med Agneta Dahlgren och Åke Persson i Jag håller hans hand, Ulrica Liljegren med Swing low, Annika & Oskar Löfgren i You are my all in all, Living hope med Maria & Jerry.

Sedan var det dags för Solistkören med tre sånger och ytterligare en solistavdelning, där bland annat Donald Stendahl, Sabina Frick och Lene Rosendahl samt Agneta och Åke medverkade med vackra sånger.

Solistkören avslutade med tre mäktiga körsånger så god mot mig, solist Ulrica Liljedahl, Att lämna allt med Oskar Löfgren och slutligen An American trilogi, solist Donald Stendahl.

Publiken uttryckte sitt gillande med ”Otrolig konsert, Vilken duktig Solistkör, Vilka duktiga solister, Det kommer jag leva på länge”, Superlativen haglade över körledaren och solisterna.