Åke Perssonssångare

Svenska sångpärlor – Konsert 22 oktober i Sofiagården Jönköping

Det finns så många bra svenska sånger. De skapar en nyfikenhet och glädje hos publiken. Det var nog en orsak till den fullsatta konsertsalen, när Föreningen Åke Perssons Sångare bjöd in till konsert i Sofiasalen, Jönköping.

Det är inte svårt att hitta sånger för solisterna, solo, duetter, och körrepertoar. Ibland kan det vara svårt att hitta sånger till både solister och kör i vissa genrer, men inte, när det gäller genren ”Svenska Sånger”.

Solistkören mönstrade upp över 30 sångare under ledning av dirigenten Ulrica Liljegren, sång- och musikfostrad i Tranås, som var mycket nöjd med körens prestationer. Solistkören kan stoltsera med 15 mannar i tenoren och basen, duktiga sopraner och altar. Hemligheten med Solistkörens klang, bärighet, är att alla i kören har tagit sånglektioner och många gör det fortfarande. Det skapar stabilitet. Solistkören inledde med fyra sånger bl.a Underbart är kort, Ingrid Dardels polska, Ulla min Ulla . Totalt sjöng Solistkören tio vackra sånger.

Solisterna, duettsångarna och triosångarna bjöd på 16 sånger. Lika många solister presenterade sig. Solisterna sjöng mycket säkert, vackert, med öppen och härlig klang säger sångpedagog Åke Persson. Jill Berg öppnade med Himlen runt hörnet, Annika Löfgren och Bitte Edwall fortsatte med En stund på jorden, Mia Olson sjöng Sparvöga och estradören Per Carlgren bjöd på Trubbel och drog ner stora applåder. Duetten Den vackraste visan om kärleken fick avsluta solistavdelningen med Agneta Dahlgren och Åke Persson. Solistkören avslutade med Mamma Mia, En kväll i juni och Satellit.

Kören samlad inför konsert.

Jill Berg, Ulrica Liljegren och Malin Samuelson

Sextetten.

Mia, Donald och Agneta under arbetet med att förbereda konserten.