Åke Perssonssångare

Sommarkonsert i Barnarps hembygdsgård Söndag 14 augusti

Föreningen Åke Perssons solister har nu gjort sin åttonde sommarkonsert med femton glada solister. Denna sommar har vädrets makter stått oss bi. Vi har kunnat slå upp vår PA-anläggning i Mjölby, Huskvarna, Jönköping, Aneby och Barnarp utan regnskurar. Även Tranås Kommun, Kultur, bjöd oss på ett bra ljud genom Ljudbolaget och ett underbart konsertväder vid Gapskrattet den 10 augusti 2022.

En fantastisk konsertsommar efter pandemin, som avslutades vid Barnarps Hembygdsgård, med stor publik, som gladde oss sångare och hembygdsföreningens hårt arbetande medlemmar, som ställt upp gamla traktorer, mopeder och många andra redskap för att minnas de gamlas slit för födan på land och i stad.

Hembygdsföreningens ordförande inledde firandet med klockringning och festen började. Som sed är, inledde Agneta Dahlgren och Åke Persson firandet med Du är min hela värld, och sedan fullföljde tenoren Anders Claesson bravuravdelningen med Sommarnatt. Applåderna var igång som följde också Mia Olson i All of me. Donald Stendahl svarade med Fattig bonddräng och stor munterhet infann sig i publiken. Wien mina drömmars stad med Lene Rosendahl, och debutanten Claes Verdonk bjöd på en härlig tolkning av Your song. Sångarparet Anja Dalhög och Klas Johansson visade, vad skåpet stå, genom att sjunga med stor säkerhet en operaaria och musikalernas toppsång Anthem. Många fina sånger av Maria och Jerry, Bitte, Engla och Per avslutade konserten! Stående ovationer från publiken, som ville höra mer!

 

Claes Verdonk.

Anders Claesson och Sascha Berg.

Jerry och Maria Nejd

Solisterna.