Åke Perssonssångare

Forsnäs gård fick besöksrekord med Åke Perssons sångare

Eberhard Hermelin på Forsnäs gård utanför Österbymo fick en idé att bjuda in en mindre grupp sångare tillsammans med SPF-Ydre. Det blev ett lyckat drag, då SPFs ordförande Jananders Bergqvist rullade igång föreningsmaskinen och fick ett jakande svar hos 30-talet medlemmar.

När fredagstimmen 8 juli närmade sig 16.00, då konserten skulle börja, så hade publiken blivit sextiofem. Man bar extrastolar in i det sista. Stora konsertsalen var fylld till sista plats. Eberhard Hermelin fick hälsa publiken välkommen tillsammans med SPS ordförande Jananders Bergqvist. Publiken hade skrudat sig i bästa kläder. Den slottsliknande byggnaden inbjöd till detta.

Sångpedagogen Åke Persson presenterade sina sångare Agneta Dahlgren, Mia Olson, Donald Stendahl och Anders Claesson. Publiken fick inleda med en allsång tillsammans med våra sångare. Det var en klang av goda röster bland SPFs medlemmar som inledde med En gång jag seglar i hamn. Sedan följde en timmes program med Du är min hela värld, Guldet blev till sand, All of me, Håll mitt hjärta, O sole mio, Fattig bonddräng, Cherubins-aria och många vackra sånger.

Stående ovantioner och tack riktades till sångarna. Eberhard har nya planer med Åke Perssons sångare som vi får återkomma till.

På bilderna: Åke Persson, Agneta Dahlgren, värdparet Birgit Leszczynski och Eberhard Hermelin, Donald Stendahl, Anders Claesson och Mia Olson.