Åke Perssonssångare

Sångmedverkan

på årsmöte med Dagmar Gustafsons elever

Föreningen Åke Perssons sångare fick den 6:e december 2021 ett spännande uppdrag, som riktades till föreningens medarbetare Agneta Dahlgren, Anders Claesson och Åke Persson. Inför en kunnig publik, rik på sånglig erfarenhet av framträdande på opera musikal, operett, romans-scener nu samlad till årsmöte i föreningen Dagmar Gustafsons elever framfördes en kort konsert.

I sällskapet fanns  opera- och hovsångerskan Ingrid Tobiasson, Iwa Sörensson von Gertten, ett flertal sångpedagoger och professor Johan Sundberg, forskare om rösten i tal och sång. En gemensam nämnare är, att de tillhör sångföreningen Dagmar Gustafsons elever och utbildade av sångpedagogen Dagmar Gustafson, en skicklig pedagog.

Inför detta celebra sällskap sjöng Agneta, Anders och Åke ett flertal sånger bl.a Bess du är min kvinna nu ur operan Porgy and Bess, Du är min hela värld, Nessun dorma, Stad i ljus och O helga natt, till smattrande applåder. Sångarna ackompanjerades av pianisten Bengt-Åke Lundin.