Åke Perssonssångare

Sommarbrev 2012

Sommarbrev skrivet av Lars Lidén till föreningen Åke Perssons Sångares medlemmar 2012.

I många år har jag haft en längtan att få sjunga i kör, att få stå mitt i gemenskapen och känna glädjen samt kraften i en stor kör. Åren gick och inget hände.

Plötsligt en dag i december fick jag syn på en annons i Jönköpings Posten, att Åke Perssons Sångare sökte nya körsångare och gärna manliga. Nu tänkte jag, att det ska ske, men det var sent på kvällen. Nästa dag kom det andra saker i vägen, så annonsen glömdes bort. Men en vecka senare dök den upp igen och då tog jag mod till mig och ringde Åke. Jag fick komma på provsjungning och Åke konstaterade, att jag är nog tenor.

Efter det så längtade jag till körupptakten, då det hela skulle börja. Direkt kände jag att det fanns en kamratskap och en värme i kören. Jag kände mig verkligen väl omhändertagen. Nu längtar jag till varje körövning på lördagens eftermiddag, veckans höjdpunkt. Ännu bättre blev det på långövningarna med hela kören samlad.

Efter en termin övande fick jag medverka vid den första konserten. Spännande naturligtvis att få stå på scenen och inte bara sitta bland publiken och efter det längtade jag efter nästa konsert. Längtan fanns där hela tiden till nästa övning, till nästa konsert, till nästa träff med kören för att känna den varma gemenskapen.

Under vintern och våren 2012 mötte kören sin största utmaning hittills, Jesus Christ Superstar. Ett fantastiskt äventyr att få sjunga och agera på scen inför fem fullsatta föreställningar och fortsättning lär följa nästa påsk.

Just nu är det turnén med sommarkonserter som gäller. Det blir trevliga tillfällen att prova på solosång och stärka sitt självförtroende inför hösten.

Nu längtar jag till den 15 september och körupptakten på Ralingsås och få börja öva Beatles och andra härliga låtar.

Glad sommar alla glada körsångare

Hälsar Lars Lidén