Åke Perssonssångare

Kära sångarkollegor!

Kära sångarkollegor!

Vad tiden går fort när man har roligt! Jag blir lika förvånad varje gång. Veckorna rusar iväg och helt plötsligt är det nu juni, och det är dags att också avsluta lektionerna och göra intåg i sommarhagarna.

Vilken vårtermin vi har fått vara med om! Den började i racerfart i samband med starten i Ralingsås. Sedan var det bara Jesus Christ Superstar för hela slanten, fram till premiären på Jönköpings Teater på skärtorsdagen och till finalen på annandag påsk. Därefter gjorde kören ett lappkast, för att bara 3 veckor senare ha en bejublad Elviskonsert i Armétemplet. Allt under Ulricas dirigerande händer. Det visar på bredden och kapaciteten i föreningen. Viljan hos alla, att alltid göra sitt bästa.

Juni månad. Den kommande sommarens tid, de många avslutningarnas tid, blommornas och den vackra grönskans tid, ljusets och återhämtandets tid, uppsjungningens tid. Som brukligt avslutas vårterminen med 3 uppsjungningar. Birgitta var först ut och släppte villigt och glatt in mellan 30 – 35 glada sångare i alla åldrar, inklusive några anhöriga i sitt hus i Tranås i onsdags, på Nationaldagen. Trevlig samvaro, gott fika och ett rikt utbud av sånger inom alla genrer gjorde kvällen minnesvärd.

I fredags och lördags var det dags för samma övning i Jönköping, i Armétemplet. Åter kom sångarglädjen fram i sångerna som framfördes. Ca ett tjugotal var samlade i fredags, medan det igår lördag, var nästan det dubbla. Det är lärorikt och nyttigt att se och lyssna på varandra, alla guidade igenom sångerna av Åke, som ger bra och konstruktiv feedback till oss alla, och Birgitta som oförtrutet letar fram både möjliga och omöjliga komp.

Nu återstår endast någon enstaka sånglektion innan sommarlovet börjar, och Åke och Birgitta får några fler lediga kvällar i veckan. Men vi avslutar förstås traditionsenligt med sommarkonserten på Kungshögahemmet tisdagen den 19 juni.

Jag hoppas vi ses på sommarkonserterna! Kom och var med, sjung, se och lyssna! Nu gör vi vårt intåg i sommarhagarna, både i Östergötland och Småland! Dessutom kommer en del av kören att åka till Loftahammar och Västervik i juli, dit vi är inbjudna, och där vi ska medverka i ”Musik i sommarkväll”.

Till sist vill jag framföra ett stort tack till Birgitta, Ulrica och Åke och önska alla körmedlemmar en skön och varm sommar. Solen och värmen kommer, tro mig.

Hälsningar och kram till er alla!

Agneta D