Åke Perssonssångare

Pressmeddelande Jan -12

Åke Perssons sångare i Rockoperan Jesus Christ Superstar

När Åke Perssons sångare traditionsenligt samlas till årets körupptakt på Ralingsåsgården i Aneby är det ingen vanlig upptakt.  Året 2012 kommer att bjuda sångarna på deras största utmaning hittills. Kören kommer i påsk, att i samarbete med teatergruppen Småstickorna från Jönköping och musiker från Södra Vätterbygdens folkhögskola ge 5 föreställningar av rockoperan Jesus Christ Superstar på Jönköpings Teater.

Vid samlingen, lördagen den 21/1 kl. 09.30-17.00, kommer inte bara Åke Perssons sångare att delta utan även teatergruppen Småstickorna, så det blir ca 100 solister och körmedlemmar som träffas. Det innebär att det också utöver sedvanlig körövning kommer att handla en del om scenframträdande, kostymer mm.

Rockoperan kommer givetvis att kräva mycket engagemang från kör och ledare. Åke Persson och Birgitta Svensson jobbar redan intensivt med att sångutbilda solister ur teatergruppen. Som dirigent vid föreställningarna kommer körledaren Ulrica Jonsson med stöd av Birgitta Svensson att tjänstgöra. Kören kommer att få lägga många timmar på att tillsammans med Småstickorna öva på den ca 2 timmar långa föreställningen.

Detta innebär inte att all annan verksamhet ställs in. Åke Perssons sångare kommer under år 2012 att jobba vidare på sedvanligt sätt med sångskola, körövningar och konserter. En Elviskonsert är planerad i Jönköping den 26/4, och en konsert ges i Mjölby den 19/6. Fler konserter är på gång, men inte bokade ännu, bl a finns planer på att även göra konsertframträdanden med Jesus Christ Superstar.

Media inbjuds att besöka körupptakten i Ralingsås. Det finns möjlighet att få träffa medlemmar i kören och i teatergruppen och även de ledare som ansvarar för verksamheten. Det går också bra att närvara en stund på något av våra övningspass. Kontakta Åke Persson på telefon eller e-post enligt nedan för att boka tid. Det finns också en hel del information på vår hemsida.

Fakta om Föreningen Åke Perssons sångare:

  • Ideell förening grundad 1974 av Åke Persson,
    utbildad sångpedagog.
  • Ca 300 medlemmar.
  • Verksamhet finns både i Jönköping, Tranås och
    Mjölby.
  • Körsång, solistverksamhet och sångskola.
  • Ger ca 20 konserter om året.
  • Ca 70-80 sångelever tar lektion varje vecka.