Åke Perssonssångare

Kära sångarvänner!

Kära sångarvänner!

Tänk , vi är inne i advent. Redan? Eller äntligen!

Inte bara år 2010 närmar sig sitt slut, så gör även denna fantastiska sångtermin och en tillbakablick på höstens sångargemenskap visar en tid av sång i sorg och glädje, i dur och moll. Sånger för livet.

Tiden går ifrån oss men den kommer också till oss och vi vet att varje löv som faller ger löfte om ett nytt liv, ett nytt hopp, en ny glädje.

Vi befinner oss nu i kalenderårets mörkaste tid, men samtidigt i kyrkoårets ljusaste. Det är Advent, en tid av förberedelse inför julens ankomst! Julen står för dörren och ännu ett år är snart till ända. Hur vi förhåller oss till julen är väldigt olika, beroende av en rad faktorer. Men jag tror att överst på våra önskelistor finns en dröm om frid, värme, glädje och gemenskap. Tillägnad Kärleken till livet, människan, djuren och naturen, ja, allt detta som vi vill förmedla till varandra genom sången och musiken. Musiken som strålar genom oss, väcker vår längtan, skapar våra drömmar. Musiken som för oss ut på svindlande äventyr, om bara vi öppnar våra sinnen.

Vi bugar i ödmjukhet över musikens läkekraft och välgörare för ande, kropp och själ. Och vi blickar med glädje och tacksamhet tillbaka på den gångna terminens alla konserter. Vår sköna kyrkokonsert med gospels, operapärlor och Elvisevergreens i Gustaf Adolf vackra kyrka i Habo, en kyrka med anor från 1100-talet. Vår härliga konsert i Huskvarna Folkets Park, på önskemål av ett trivsamt PRO. Vår spännande ABBA-konsert i en fullsatt kyrka i Östra Tollstad på den gyllene Östgötaslätten. Vår uppskattade Elvis-konsert i Per Braheskolans aula i Jönköping, en aula med underbara väggmålningar. Vår julsångsparad i Tranås vackra stadshus, i dess sal med enastående statyer och skulpturer. Våra båda musikaliska salonger hos Johan i Borås, musik i hjärteformat. Varmt tack till Johan med familj.

Vi ser med förväntan fram emot vår julsångskonsert i Andreaskyrkan i Mjölby, vår traditionella julfest i Barnarps församlingshem, vår julsångskonsert i Per Braheskolans aula i Jönköping samt, avslutningsvis, vår julsångskonsert i Kungshögahemmet i Mjölby.

Vi bugar för Åke, Else Marie, Ulrica och Birgitta, vi tackar för det gångna året, för denna enastående verksamhet inom Föreningen Åke Perssons Sångare! En verksamhet som med stolthet bär Åkes namn som varumärke och som borgar för en mycket hög kvalitet på den musikaliska produktionen!

Till Er alla, allra varmaste Tack och en tillönskan om En God Jul och Ett Gott Nytt År!
Elisabeth