Åke Perssonssångare

Körcocktail i Tranås Stadshus

Körcocktail i Tranås Stadshus

En härligt spontan och engagerad publik valde att njuta eftermiddagen i Tranås vackra Stadshus när Solistkören söndagen den 7 mars bjöd en härlig körcocktail av allsköns musik i fyrstämmig körsättning. Varmaste tack till publiken för det goda valet att dela den här musikstunden med oss.

Jag har förstått att Tranås har smak för kultur.

En levande stadskärna, med en vacker aveny, fylld av härliga små butiker, restauranger och cafeér.

många vackra statyer och skulpturer i parker och på torg. Och fina gallerier med utställningar från nära och fjärran.

En liten stad med ett stort utbud av konst och musik. Att promenera i Tranås, med dess vackra omgivningar, är att ge sig ut på en spännande kulturrunda.

Det är från den här miljön som vår dirigent Ulrica Jonsson, som alltså är uppvuxen och musikaliskt skolad här i Tranås, har hämtat sin grundläggande inspiration till sången och musiken.

Ulrica förde oss ut på ett hisnande musikaliskt äventyr och bjöd, tillsammans med Solistkören, en härlig cocktail av allsköns musik inom opera och operetter, jazz och visor, Abba, Elvis och gospel, med inslag av solon, illustrerade med pardans, bugg och rock, vilket gav prov på våra körmedlemmars breda kompetens.

Eftermiddagens konsert bjöd två musikaliska akter, med ett interludium i dikt och dans, framförda av två spänstiga körmedlemmar som inte var i behov av någon mellanaktsvila. Eller hur, Alf och Linn!

Alf Hörenius, tack för din sköna och inlevelsefulla tolkning av Pelle Näver.

Linn Jonsson, tack för din stämningsfulla dans i egen koreografi till den mäktiga duetten The last night of the world ur musikalen Miss Saigon.

Tack, sköna solister, ni är strålande.

Och Tack Ulrica, som med friskt mod och stor tillit förde oss ut på detta svindlande äventyr. Du är en förebild för Tranås, din barndomsstad, du är en sångarglädjens strålande ambassadör!

Att få vara del av denna sköna gemenskap – det är vad lycka är för mig!

Varmaste hälsningar,
Elisabeth Ragnar