Åke Perssonssångare

Åh, vilken glädje!

Åh, vilken glädje!

Alla sköna helger till trots ser vi i Solistkören med glädje och förväntan fram emot denna härliga körupptakt i Ralingsås. En fantastisk lördag som genom Ulricas outsägliga energi, entusiasm och tålamod fyller oss med magiska krafter och en tro på vår kapacitet och förmåga som övergår vårt förstånd. Det märkte vi ju, inte minst, då vi sjöng den nya Elvislåten utan bakgrund! Men vi vet också att vi kan bestiga berg…

Att få vara medlem i Föreningen Åke Perssons Sångare och Solistkören är sannerligen att få uppleva vardagen som fest. Vi vet också att denna varma, goda förening vilar på den fundamentala kärleken till sången och musiken och kallelsen att sprida goda vibrationer och finnas till för varandra.

Att få en ideell förening att fungera sköter sig dock inte självt och, precis som med alla pusselbitar i livets mosaik, faller sällan en endaste på plats utan ansträngning. Hos Ulrica, Else Marie och Åke, hjärtat i vår verksamhet, lyser flitens lampor såväl helgdag som vardag och deras helger är alls inte lika röda och arbetsbefriade som våra! Det är deras enastående insatser, som ligger långt bortom vår fantasi att förstå vidden av, som får vår förening att vara något alldeles extra!

Och Birgitta, vår duktiga interpretatör! Och Roland, vår ljudkonstnär! Och alla härliga medlemmar! Till exempel Mats och Sabina, som gjort en planeringskalender med förslag på hur vi ska få möjlighet att umgås i ett kör… Härligt initiativ!

I en ideell förening råder Bamse´s lag som visar att många krafter små kan bidraga till något stort. Eller så som Tage Danielssons ord lyder:

En droppe droppad i livets älv, har ingen kraft till att flyta själv. Det ställs ett krav på varenda droppe: Hjälp till att hålla de andra oppe!

Tack Ralingsås för, som alltid, god mat, god service och trivsamt bemötande!

Varmaste hälsningar och på snart återseende, alla underbara!
VARMT TACK FÖR HÄRLIG GEMENSKAP!
Elisabeth Ragnar