Åke Perssonssångare

Så blev det äntligen dags igen…!

Så blev det äntligen dags igen…!

Körupptakten i Ralingsås är nog, av många av våra körmedlemmar, att betrakta som en av höstens highlights!

Igår, lördagen den 26 september, var det så dags igen, då ett drygt 70-tal körsångare, såväl etablerade som nyvunna, slöt upp till en skön, tät, intensiv och välorganiserad körupptakt under, som alltid, professionell ledning av Åke, Ulrica, Birgitta och Else Marie.

Allt serveras oss, dukat och klart! Allsköns noter i prydliga rader, stäm-CD-skivor för alla stämmor i vår fyrstämmiga kör för att möjliggöra för var och en av oss att kunna öva på hemmaplan mellan våra gemensamma körövningar, fin musikanläggning, trivsamma lokaler, god mat. Denna klassiska och så välsmakande lasagne! Varmt TACK till köksmästaren!

Allt vi behöver göra är att öppna våra hjärtan i ödmjukhet och tacksamhet över denna kvartetts aldrig sviktande engagemang, ta emot och ge tillbaka av vad vårt eget hjärta är fullt.

Denna glädje, denna gåva att kunna ge och ta emot, att kryssa mellan noter, att hoppa kråka mellan notlinjer och notblad, att slå knut på sig själv och få hjälp att lösa upp den, att ge sig ut på stormens hav för att sedan lyftas på sångens vingar… Det är vad körsång är för mig!

Tänk er! En heldag under säker ledning av Solistkörens lysande dirigent Ulrica Jonsson samt av Åke Persson, pedagogisk och musikalisk ledare och hjärtat, navet i Föreningen Åke Perssons Sångare! Detta är livskvalitet!

När vi befinner oss där, omslutna av all värme och gemenskap, då är det lätt att förstå Bamse´s lag som säger att många krafter små kan bidra till nånting stort! Att sången och musiken skänker glädje, lindrar smärta! Till och med kan rädda liv! Att varje röst gör skillnad, att var och en är betydelsefull, värdefull!

Allt detta förmedlar ni till oss, kära Ulrica, Åke, Birgitta och Else Marie! Tack för att ni finns för oss! Av fröjd vill våra hjärtan sjunga!

Hjärtats nyckel heter sång!
Elisabeth Ragnar