Åke Perssonssångare

Elvis o Gospelkonsert i Ödestugu Kyrka

Elvis o Gospelkonsert i Ödestugu Kyrka

den 17 juni – BILDER


här några dagar innan midsommar fick vi i Solistkören komma till Ödestugu Kyrka och sjunga. Vi fick äran att vara först på plan denna sommar för deras kommande åtta onsdagskonserter.

Vi förundrades över den vackra dalen med kyrkan som lyste vit uppe på kullen. Det var fullt med folk överallt och i ett av de gamla rödvita husen fanns en servering där det bjöds på kaffe och våfflor.

Vi övade igenom våra sånger och fick kaffe och smörgås av arrangörerna. Klockan närmade sig 20.30 och kyrkan var ”knökafull”. Dörr öppnades vid koret och bänkar sattes utanför. Där fick ett trettiotal plats.

Vår repertoar är väldigt stor men den kvällen gick vi i Elvis fotspår. Elvis Presley som bara blir större och större. Musik som aldrig dör.

Kören sjöng och Ulrica Jonsson dirigerade ett femtontal sånger och några av oss sjöng solo med och utan kör.

Elisabeth Ragnar medlem i kören var även konferenciär för kvällen och berättade lite om Föreningen Åke Perssons sångare m.m.

Publiken uppskattade vårt framträdande till den grad att vi fick sjunga ett extranummer. Därefter hade de möjlighet att köpa våra CD skivor som fanns till försäljning. Den nyinspelade Elvis skivan gick åt som smör i solen.

Det blev sent som vi lämnade Ödestugu Kyrka med mycket sång i hjärtat och åkte åt olika håll i den vackra sommarnatten.

Text o Bild: Bitte Ahlström