Åke Perssonssångare

Stor körkonsert i Tranås Stadshus

Stor körkonsert i Tranås Stadshus

söndagen den 26 april

I skiraste lövsprickning och strålande vårsol öppnade Föreningen Åke Perssons Sångare och Solistkören portarna till Tranås vackra Stadshus och bjöd en mäktig avslutning på en fantastisk helg med doft av försommar.

I varm respons från en trogen publik framfördes sånger i fyrstämmigt körarrangemang inom ett brett spektrum såsom musikaler, opera, operetter, jazz, visor, gospel och Elvis. Under konstnärlig ledning av körens lysande dirigent Ulrica Jonsson och med 55 körsångare på scenen fördes publiken ut på ett mäktigt musikaliskt äventyr.

Körens grand old Lady Salome Thullberg och den trygga basrösten Alf Hörenius tog oss med på en skön vandring i lyriken och den unga sopranen Linn Jonsson bjöd en meditativ dans till Albinoni´s Adagio. Vidare bjöds rafflande dansnummer inom konsten att bugga, valsa och pardansa.

Konserten och stämningen i Tranås Stadshus gav en mycket god eftersmak och såväl Solistkören som publiken promenerade hemåt i vårkvällen, lyriska över detta härliga körkoncept och i samförstånd om flera sköna återseenden.

Elisabeth Ragnar