Åke Perssonssångare

Julkonsert lördagen 6 januari 2024 i Örserums missionshus

Örserums gamla missionshus fylldes med sång och publik på trettondagen. Julen sjöngs ut med blandad körsång under ledning av dirigenten Agneta Dahlgren, där solo och duetter samt trestämmig sång sjöngs av Sextetten, allt i en härlig blandning.

Föreningen Åke Perssons sångare har glatt Örserumsborna under många år kring trettondagen. Det märktes, då publiken strömmade till och fyllde lokalen med ett härligt bifall under konserten.

Solistkören inledde konserten med fyra körsånger Hosianna Davids Son, Dotter Sion, Gläd dig o värld. Solistkören sjöng sedan vid ytterligare två tillfällen och avslutade med Betlehems Stjärna, Det lider mot Jul och O helga natt.

Det var hög klass på kören och solisterna hade en hög lägsta nivå, där mer rutinerade solister blandades med relativt nya, som gått och tagit lektioner något år. En del solister har fått undervisningmellan 10-20 år i sångskolan hos sångpedagogen Åke Persson och medarbetaren Agneta Dahlgren.

Mia Olson inledde med himlen i min famn, Lasse Eriksson med Bella notte, Sascha Berg med Marie vaggsång, Annika och Oskar Löfgren med Little things, Christer Mohlin med Tänd ett ljus, Sextetten med Koppången, Sabina Frick med Mary did you know,

Holly, jolly Christmas med Maria och Jerry Nejd, Agneta Dahlgren avslutade med Alleluia och fick ett starkt bifall. Agneta sjöng också en duett med Åke Persson i Det skall bli frid.

Nåpgra av dagens solister,