Åke Perssonssångare

Julsångsparad 6 januari i Örserums missionshus

Snöa på, snöa på som devis för kvällen i Örserums gamla missionshus denna trettondags eftermiddag 2023 passade mycket väl. Speciella snöskor hade suttit bra på fötterna. Snön vräkte ner. Färden dit och färden hem var en bragd av chaufförerna. Men de som trotsade väderleksinformatörerna fick en sprakande julmeny uppdukad av över 30-talet skönsjungande körsångare. Eftermiddagens duktiga, säkra dirigent Agneta Dahlgren kunde speciellt glädja sig över en mansstämma på tretton tenorer och basar, som också bildade en manskör i Lovsång i natten.

Den blandade kören sjöng Gläd dig o värld, Tänd ett ljus solist Oskar Löfgren, Julen är här, Blue Christmas solist Jerry Nejd, Snöa på med duettparet Annika och Oskar Löfgren. Ett flertal solister presenterade sig bland andra Christer Mohlin och Lasse Eriksson, vilka är det senaste tillskotten i solistgruppen, vidare Donald Stendahl, Lene Rosendahl, Bitte Edwall, Sabina Frick, Mia Olson och Agneta Dahlgren. Åke sångpedagog tackade den tappra publiken och sångarna för en underbar konsert.

 

”Manskören”!

Sextetten framför Mary´s boychild.