Åke Perssonssångare

Svenska sånger och visor – konsert 7 maj i Tranås

Det blev en sprakande konsert med ”Svenska Visor och Sånger” i Tranås Stadshus. Det betyder alltså, att sångerna inte fick vara översatta till svenska, utan såväl författare som kompositörer skulle vara svenska. Det finns en stor och spännande svenskrepertoar att ösa ur inledde sångpedagogen Åke Persson samt hälsade publiken välkomna. Denna konsert blev också detta års absolut bästa framträdande av såväl Solistkören som solisterna. Solistkören sjöng 11 körsånger bl.a flera sånger av Ted Gärdestad som Satellit, Låt kärleken så rot, Ge en sol och avslutade eftermiddagen med Håll mitt hjärta under ledning av dirigenten Ulrica Liljegren. Solisterna radade upp en mängd vackra sånger som Till havs, Dansvisa, Sparvöga, Tro, Du är min man, Veronica. Stående ovationer av en kärleksfylld publik fick avsluta konserten.