Åke Perssonssångare

Succé för Jesus Christ Superstar

Infört i Jmini den 31/3 2013

2100 såg Jesus Christ Superstar

2100 såg Jesus Christ Superstar Foto: Ewa Heinpalu

JÖNKÖPING – NÖJE. En publiksuccé utan like på Jönköpings Teater med Åke Perssons Solistkör och Teaterstickorna samt musiker från Södra Vätterbygdens musiklinje. Sex betalda föreställningar med 2.100 personer trängde sig in i teatern. Inte en enda plats fanns kvar att köpa. -Biljettförsäljarna berättade att till och med de sämsta biljetterna högst upp såldes ut.

 

Många försökte få tag i biljetter men blev utan. För andra året i rad medverkade Åke Perssons Solistkör med över nästan 70 körsångare och tranåsfostrade dirigenten Ulrica Jonsson och Teaterstickorna från Jönköping samt musiker från Södra Vätterbygdens musiklinje. En lyckad kombination blev det med dessa grupperingar.

 

Recensionen i Jönköpings Posten löd ”Fyra stickor av fem – så nära det professionella man kan komma med amatörer”. Förberedelsen har varat i över ett halvår och nu på svenska. Solistkören har drillats av Ulrica. Solisterna, som denna gång kom från Teaterstickorna, har fått sin skolning av sångcochen Åke Persson och Birgitta Svensson. Regissör har Eva Edevik varit och för koreografien svarade Sanna Holmberg-Jonsson med bravur. Förutom Solistkörens starka framträdande lyste Lukas Feurst Judastolkning klart och tydligt fram samt Ola Heinpalu Jesusgetstaltning. Rollfigurerna Kajafas, Herodes, Maria Magdalena, Petrus och Pilatus inte att förglömma. Stående ovantioner efter i stort sett varje föreställning.

 

-Åke Persson upplever dessa föreställningar, som det största projektet i hans sångkarriär. Svårt att få uppleva något liknande. Det var så starkt, så taggat, så succéartat.