Åke Perssonssångare

Konsert i Barnarps församlingshem den 26/8 2012

Publicerat i J-Nytt

Föreningen Åke Perssons solister hade planerat för en utekonsert i samråd med Svenska Kyrkan i Barnarp. Den skulle vara på kyrkans utescen bakom församlingshemmet, men den svenska sommaren lyste med sin frånvaro.
Det blev att krypa in i det vackra församlingshemmet, där kunde inte vädrets makter rå på 15 sångglada solister.
Prästen Olof Nyhlén hälsade välkommen och sedan sjöng solisterna bl.a Skapa i mig Gud, Jag kan ej tvivla, The prayer med Jill Berg och Anders Claesson och inte minst Alleluia med Agneta Dahlgren, som brilljerade med sin operaröst. Många fler solister presenterade sig i det fulltaliga församlingshemmet. Kantor Jan Andersson spelade till dagens psalmer. En insamling gjordes för utlandskyrkornas arbete.

/Åke Persson, Läsarnyhet