Åke Perssonssångare

Sommar med sol och bad

Sommar med sol och bad

och semesterlediga dagar är, för många, synonymt med små utomhuskonserter och viskvällar i samklang med naturens skönhet som genom sol, vind och vatten sjunger oss milda sånger.

Vi njuter av att, i enkelhet, komma samman i den välgörande och varma gemenskap som sången och musiken ger. Och vi mår gott av den läkande kraft som genomströmmar oss till kropp och själ när vi går in i sommaren, till vilken naturens grindar välkomnande står på vid gavel.

Traditionsenligt inbjuder Åke Persson, tillsammans med solister och Föreningen Åke Perssons Sångare, till ett antal lättsamma och trevliga sommarkonserter runt om i Östergötlands och Jönköpings län.

Åke låter tusenden blommor blomma och överräcker till sin publik, vid varje konsert, en varlig och kärleksfull bukett sånger tolkade av solister som, alla, har undervisats i sång- och röstteknik hos Åke.

Underbart är kort och vi har nu hunnit halvvägs på vår sommarturné som bjudit lättsamma konserter i Gustav Adolfs hembygdsgård i Habo, i Byarums hembygdsgård, på Kungshögahemmet i Mjölby, i Ödestugu kyrka, på Stalpet i Aneby och på Kroatorpet i Huskvarna. Vår musik och sångarglädje och publikens gensvar har nått från hjärta till hjärta och vi har med sol ute, sol inne, sol i hjärtat och sol i sinne och med innerlig kärlek lotsats mellan sol och regn genom vårt sköna sommarlandskap. Tack, kära publik!

Närmast på programmet står en sommarkonsert i Tranås Hembygdsgård onsdag den 15 juli klockan 19.00 och återstående konserter denna sommar kommer att bjudas på Kroatorpet i Huskvarna, i Mjölby hembygdsgård, i Huskvarna Folkets Park, på PRO Birka i Jönköping, på Eksjö Museigård i Eksjö samt på Stalpet i Aneby.

Ännu en tid vibrerar högsommarens bedövande skönhet och naturens förförande dofter! Varmt välkomna, kära vänner, kära publik, att tillsammans med oss fånga dessa sköra ögonblick i ord och toner!

Hjärtekramar i högsommartid!
Elisabeth Ragnar