Åke Perssonssångare

The King som tog över Huskvarna Teater

The King som tog över Huskvarna Teater

Lördagen den 21 februari

Var det 500 personer bänkade sig för två timmars kavalkad av Elvislåtar. En föreställning som varit slutsåld sen tre veckor tillbaka.

Elvis Forever med Åke Perssons sångare, kör och solister tog tag i publiken från första stund.
Konserten bjöd på både gospel och rock. Den sextio man starka kören och tjugotal solister fick publiken att svänga loss och klappa händerna till låtar som Blue suede shoes, Blueberry Hill, Put your hand, Thats allright mama, Tutti frutti , Jailhouse rock med mera.
Några sångare, Maria Hillerström och Sunde Lindqvist, visade även prov på danskunskaper då de i randiga fängelsekläder buggade till Jailhouse rock.

Många duktiga solister tolkade elvislåtarna på sitt sätt, några till och med lät som Elvis. Och några hade dessutom lånat hans kläder. Konserten avslutades med att Petter Karlsson sjöng tillsammans med kören An American trilogi. Publikhavet ställde sig upp och skicka iväg en rungande applåd. Efter ett extranummer med Anders Claesson och kören, gospeln How great thou art var publiken helt nöjda med konserten.

Kören firar 35 år i år. Elisabeth Ragnar förklarade för publiken att det är fantastiskt roligt att vara med i föreningen och att Åke Persson, som stått vid rodret sedan 1974, ”lyfter sina stjärnor och får dem att tindra”

Lene Rosendahl gav publiken lite fakta om Elvis Aaron Presley, född 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi, död 16 augusti 1977 i Memphis i Tennessee, som var en amerikansk rocksångare, musiker och skådespelare. Han är fortfarande en av 1900-talets mest framträdande underhållare. Det märktes väl på lördagseftermiddagen.

Bitte Ahlström