Aktuellt

 

Årsmöteshandlingar

Länkar till årsmöteshandlingar:

Kallelse 2021 för årsmöte föreningen Åke Perssons Sångare

Dagordning 2021 för årsmöte föreningen Åke Perssons Sångare

Två nya basar till kören

I fredags var det dags för stämövning för basar i Jönköping igen. Till kommande körövning kan vi hälsa två nya basar välkomna till kören, Per Carlgren (längst till vänster på bilden) och Lasse Eriksson (2:a från höger på bilden).

Kallelse till årsmöte

Medlemmar i föreningen Åke Perssons Sångare kallas till årsmöte lördagen den 4:de december 2021 kl. 15.00 i Allianskyrkan, Jönköping.

Baskunskaper

En grupp basar samlade i Jönköping för att förbereda sig inför kommande körövningar.

Körsånger till julkonserten

De körsånger som valts ut inför julkonserten finns nu på hemsidan under Medlemmar/Sånger

Öva mellan körövningarna

Det är bra att öva även mellan körövningarna, individuellt och i grupp.

Sextetten!

Basövning!

De 6 tenorerna!

 

Rapport från körupptakten

Med 32 deltagare genomfördes i lördags (28/8 2021) höstens körupptakt. Det var en trevlig upptakt med god stämning. Alla tyckte att det var skönt att få träffas igen efter nästan ett års uppehåll. Märktes att många var lite “ringrostiga”, men efter hand lät det bättre och bättre.

Eftersom vi tills vidare bara har körövningar varannan vecka och med hela kören samtidigt är det nödvändigt att mellan övningarna träna på egen hand och i mindre grupper.  För körsångare som vill finns ju även möjlighet att ta sånglektioner. För er som inte deltog vid körupptakten är det viktigt att kolla så ni har tillgång till samtliga noter. Om något saknas kontakta Agneta Dahlgren.

Bilder på deltagare med “coronaavstånd”:

Nästa körövning är lördagen 11 september.

Sånglärarna på egen utbildning

Åke Persson har tillsammans med Agneta Dahlgren och Anders Claesson varit på 3 dagars utbildning i Birgit Nilsson-museet utanför Båstad. Undervisningen leddes av hovsångerskan Miah Persson som ledare i Birgit Nilsson Master-Class för åtta unga lovande sångare. De fick lära sig hur de bäst skall närma sig sångerna, instudering, använda sina röstresurser rent sångtekniskt och mycket annat. Åke. Agneta och Anders var aktiva åhörare och fick lära sig hur de ännu bättre ska kunna hjälpa sina sångelever framöver.

Hovsångerskan Miah Persson är en efterfrågad gäst på på världens främsta opera och konserthusscener bl.a Royal Operua House London, Metropolitanoperan USA, Wien Staatsoper, Deutsche Staatsoper, Berlin, i olika roller.

Det var tre nöjda sånglärare som återvände till Småland och verksamheten i Åke Perssons sångare.

På bilden Miah Persson,  operasångare, Bengt Hall f.d operachef, Elisabeth Boström, pianist.

Sånglektionerna startar igen

På torsdag 19 augusti startar höstens sånglektioner. Sånglektioner erbjuds i Tranås på måndagar, i Mjölby på tisdagar samt i Jönköping torsdagar och fredagar. Lektionerna är 40 minuter och kostar 220 kr. Kontakta Åke Persson via telefon eller SMS till 073 929 70 10.

_________________________________________________________ 

 

Master-class med tema jazz 1-3 oktober 2021

 

Den 1-3 oktober 2021 genomför föreningen en så kallad master-class med tema jazz. Kursen kommer ta upp “Standard-jazz och Storbands-jazz”. Vi genomför dagarna som vi brukar, med 30-minuterslektioner och avslutar med en konsert för solister och kör.

 

Till vår hjälp har vi bjudit in pianisten Hans Sjögren. Han är mycket bevandrad i denna genre. Hans började sina studier vid Musikhögskolan Ingesund, har även studerat Musikaliska Akademien i Prag, jobbat som pianist och keyboardist i fler kända orkestrar och band som “Cotton Club”, “Trombo Combo” “Bananas sambaorkester, framträtt på Nobelfesten, husband “Söndagsöppet”, TV-framträdande, Melodifestivalen, genomfört improvisationsmetodikkurser för musiker. En spännande ledare kommer till oss.

Anmäl ditt intresse och sätt igång med din repertoar inför denna master- class. 

______________________________________________________________________________

Insjungna sånger i stämmor

Höstens sånger finns insjungna i de olika stämmorna, sopran, alt, tenor eller bas. De kan erhållas som cd-skiva eller via mail. Betala 50 kr!  

 

Insjungna stämmor beställer du av Anders Claesson 0761650395 och Stäm-CD av Åke Persson 0739297010.

______________________________________________________________________________

Sånglektion via videomöte 

Nu kan du jobba hemifrån med våra sånglektioner via Zoom med hjälp av din dator, platta eller telefon. Då anmäler du ditt intresse till Åke via telefon eller SMS till 073-929 70 10.

Kostnad är samma som vanliga lektioner, dvs 220 kr för 40 minuter. Vi kommer tillsammans överens om dag och klockslag.

För att det skall kunna genomföras, så måste du ha/skaffa ”Röstgympa 1” eller ”Röstgympa 2”. Dessutom måste du hemma hos dej ha tillgång till bakgrundskomp, som du kan spela upp när du sjunger, och en mindre högtalare.

Oskar Löfgren har varit mig behjälplig med att få igång tekniken, envist testande mellan oss under en period. Ett stort tack till Oskar. Självklart blir inte ljudet optimalt för sånglektioner, men bättre än inget sjungande.

______________________________________________________________________________

 

Röstgympa 2

 

Under coronauppehållet har Åke passat på att ta fram en  ny röstgympa, “Röstgympa 2”. Den nya röstgympan har 27 övningsspår. Tretton av spåren har Åke sjungit in. Resterande sångövningar är endast spelade. Flera av övningarna är nya bl.a sex nya Vokaliser. Denna röstgympa 2 kan fås via mail eller på CD.

Vill du ha den via mail kontakta Anders Claesson, tel 0761 65 03 95 eller på CD kontakta mig 0739 29 70 10. Du betalar 150 kr pgnr 463 72-9 eller swish 1234689014.

 

_____________________________________________________

 

After Choir – fortsättning 

Körsång är socialt och det är många som tycker att det är trevligt
att avsluta våra långövningar med en liten social aktivitet och varm gemenskap. Vi fortsätter därför nu med denna aktivitet.

Den som kan och har lust hänger på till något ställe där man kan ta en
kaffe/te/öl/vin. Naturligtvis är även potentiella körsångare välkomna att hänga på vår after choir efter körövningar!
Varmt välkomna!
/Ordf. Patrick

 

KÖRUPPTAKT I RALINGSÅS

Körupptakten för år 2020 är nu traditionsenligt genomförd i Ralingsås. 34 körmedlemmar deltog. Vi hade genomgång av vårens repertoar under dagen, men hann också med lunch och fika tillsammans under trevliga former. Här ses gänget på trappan utanför Ralingsåsgården för det obligatoriska fotot. 

________________________________________________________________

EN STOR RÖST HAR TYSTNAT

I direkt anslutning efter körupptakten i Ralingsås lördagen den 28 september besökte kören Birgittas grav på Adelövs kyrkogård. Vid graven sjöng kören tre sånger som Birgitta älskade mycket,  Härlig är jorden, Walk in the light och How great thou art. Det hölls några korta tal och lades blommor och minnessak på graven.

================================================================


279 - Kopia

Här har vi vår lokal(som vi hyr i andra hand), Allianskyrkan, Östra Storgatan 56, Jönköping.  Bra tillgång av parkeringsplatser vid Östra torget. Trevliga rum för sånglektionerna och t.o.m hiss 3 trappor upp. Stora salen är Solistkörens plats, ljust och trevligt. Samlingsrummet för våra fikastunder vid “långövningarna” är stort och rymligt, snyggt. Hör gärna av dig för sånglektionerna. ! Åke Persson medlem i Sång- och talpedagogförbundet.

                                 Nedanstående bilder är lite olika interiörer från Alianskyrkan

104099 103


I Tranås finns vår lokal på Storgatan 50

DSC_0003


I Mjölby hyr vi på lokaler på Dacke

Sångpedagog Åke Persson står i väntan på eleverna.


TUSEN TACK TILL ARBETSGÄNGET

Ett stort tack till er alla som bidrog till en så lyckad KÖRUPPTAKT i Aneby. Tacket riktas till Bosse Wallén, Ann-Britt Lundqvist och Else-Marie Persson, som ser till att alla kommer så smidigt till vår upptakt.

Även ett tack till Ulrica och Birgitta för att det flyter fint.
ÅKE PERSSON


Else-Marie pustar ut efter att gjort färdigt de ca 300 brev som är lagda på brevlådan och kommer våra medlemmar tillhanda efter nyårshelgen.

Välkomna till ett nytt spännande  konsertår  2017