Aktuellt

PRELIMINÄR AKTIVITETSKALENDER

Nu finns en preliminär aktivitetskalender för verksamheten januari-april 2020. Aktiviteterna finns också inlagda i kalendern på hemsidan.

En ändring i förhållande till tidigare är att notskolan och körkortövningarna i Jönköping tidigarelagts och sker på lördagförmiddagarna. Notskolan kl. 10.00-10.30 och körövningen kl. 10.30-12.15

Länk till utskrivbar aktivitetskalender: Aktivitetskalender för solistkören 2019-11-30

——————————————————————————————————————–

En ny Master Class med opera och romanser bokad den 10-12 januari 2020 

Nu är det snart dags igen för en Master Class med opera och romanser, planerad att genomföras 10-12 januari 2020 i Jönköping. Denna gången har vi anlitat pianisten Kerstin Jansson från Jönköping, verksam inom Smålands musik och teater (SMOT). Vill du läsa mer om Kerstin Jansson och Master Class gå in på sidan Medlemmar/Information.

——————————————————————————————————————–

After Choir – fortsättning 

Körsång är socialt och det är många som tycker att det är trevligt
att avsluta våra långövningar med en liten social aktivitet och varm gemenskap. Vi fortsätter därför nu med denna aktivitet.

Den som kan och har lust hänger på till något ställe där man kan ta en
kaffe/te/öl/vin. Naturligtvis är även potentiella körsångare välkomna att hänga på vår AFTER CHOIR EFTER LÅNGÖVNINGARNA!
Varmt välkomna!
/Ordf. Patrick

Aktivitetskalender

Länk till en wordfil som kan skrivas ut:

Aktivitetskalender för solistkören 2019-09-28

EN STOR RÖST HAR TYSTNAT

I direkt anslutning efter körupptakten i Ralingsås lördagen den 28 september besökte kören Birgittas grav på Adelövs kyrkogård. Vid graven sjöng kören tre sånger som Birgitta älskade mycket,  Härlig är jorden, Walk in the light och How great thou art. Det hölls några korta tal och lades blommor och minnessak på graven.

================================================================

Körupptakten i Ralingsås 2019-09-28

Text i JP 2019-10-02 (skriven av Agneta Dahlgren)

Hösten är här! I lördags var det körupptakt i Ralingsås igen. Drygt 35 sångare inklusive fem nya medlemmar samlades för att ta del av höstens repertoar. Under en intensiv dag i sångens tecken och under trivsamma former gick vi igenom de sånger som är på gång. Nya sånger ska studeras in och tidigare sjungna sånger ska plockas upp igen och repeteras. Medlemmarna i den fyrstämmiga kören trivdes under dirigenten Ulricas ledning. Vår första konsert i höst, i november, är på temat “soul”. Sköna rytmer varvas då med sånger i ett lugnare tempo i en härlig mix. I december kommer så den traditionella julkonserten, där vi i år för in lite ny repertoar. Båda konserterna kommer att ges i Jönköping. 


279 - Kopia

Här har vi vår lokal(som vi hyr i andra hand), Allianskyrkan, Östra Storgatan 56, Jönköping.  Bra tillgång av parkeringsplatser vid Östra torget. Trevliga rum för sånglektionerna och t.o.m hiss 3 trappor upp. Stora salen är Solistkörens plats, ljust och trevligt. Samlingsrummet för våra fikastunder vid “långövningarna” är stort och rymligt, snyggt. Hör gärna av dig för sånglektionerna. ! Åke Persson medlem i Sång- och talpedagogförbundet.

                                 Nedanstående bilder är lite olika interiörer från Alianskyrkan

104099 103


I Tranås finns vår lokal på Storgatan 50

DSC_0003


I Mjölby hyr vi på lokaler på Dacke

Sångpedagog Åke Persson står i väntan på eleverna.


TUSEN TACK TILL ARBETSGÄNGET

Ett stort tack till er alla som bidrog till en så lyckad KÖRUPPTAKT i Aneby. Tacket riktas till Bosse Wallén, Ann-Britt Lundqvist och Else-Marie Persson, som ser till att alla kommer så smidigt till vår upptakt.

Även ett tack till Ulrica och Birgitta för att det flyter fint.
ÅKE PERSSON


Else-Marie pustar ut efter att gjort färdigt de ca 300 brev som är lagda på brevlådan och kommer våra medlemmar tillhanda efter nyårshelgen.

Välkomna till ett nytt spännande  konsertår  2017