Aktuellt

AUDITION INFÖR SOMMARKONSERTERNA – KOM OCH PROVA!

Vi planerar för att kunna genomföra sommarkonserter även i år. Upp till 50 personer kan vi räkna in, men vi hoppas på en liten höjning, kanske upp till 100 i publiken. Om du vill medverka måste du ladda med sånglektioner under maj och juni månad.

Du kan välja att genomföra lektioner dels live, dels via zoom (se beskrivning nedan). Sångbordet är dukat med trion Agneta, Anders och Åke, som ger goda råd både i Jönköping, Tranås och Mjölby, på god röstvård och lämplig repertoar.

Anmäl dig för sånglektioner och till audition:

Sånglektioner

Tranås måndagar

Mjölby onsdagar

Jönköping torsdagar och fredagar

Audition

Tranås 3/6 kl 18.30 i Tranåslokalen!

Jönköping (Allianskyrkan) 5/6 kl 18.00-21.00, 6/6 kl 13.00-16.00

Åke Persson

______________________________________________________________________________

NYHET! SÅNGLEKTION VIA ETT VIDEOMÖTE MED ZOOM 

Folkhälsomyndigheten har ju rekommenderat att vi ska jobba hemifrån, Nu kan Du också jobba hemifrån med våra sånglektioner via Zoom med hjälp av din dator, platta eller telefon.
 
Vill du vara med på det? Då anmäler du ditt intresse till mig, telefon eller SMS till 073-929 70 10. Kostnad är samma som vanliga lektioner, dvs 220 kr för 40 minuter. Vi kommer tillsammans överens om dag och klockslag.
 
För att det skall kunna genomföras, så måste du ha/skaffa ”Röstgympa 1” eller ”Röstgympa 2”. Dessutom måste du hemma hos dej ha tillgång till bakgrundskomp, som du kan spela upp när du sjunger, och en mindre högtalare.
 
Oskar Löfgren har varit mig behjälplig med att få igång tekniken, envist testande mellan oss under en period. Ett stort tack till Oskar. Självklart blir inte ljudet optimalt för sånglektioner, men bättre än inget sjungande.
 
Våra övriga sånglektioner pågår. Vi är noga med ”att hålla avstånd”, i Jönköping 5 meter, i Tranås och Mjölby 4 meters avstånd, tvätta händerna, inga symtom. Agneta och Anders hjälper till som vanligt.
 
Åke Persson
sångpedagog (tillhör sång- och talpedagogförbundet)
 
______________________________________________________________________________

Röstgympa 2 – nu klar för hemmabruk

Under coronauppehållet har jag passat på att ta fram en  ny röstgympa, “Röstgympa 2”. Den nya röstgympan har 27 övningsspår. Tretton av spåren har jag sjungit in. Resterande sångövningar är endast spelade. Flera av övningarna är nya bl.a sex nya Vokaliser. Denna röstgympa 2 kan fås via mail eller på CD.

Vill du ha den via mail kontakta Anders Claesson, tel 0761 65 03 95 eller på CD kontakta mig 0739 29 70 10. Du betalar 150 kr pgnr 463 72-9 eller swish 1234689014. Allt går till föreningens kassa, som har blivit mindre pga covid 19 och minskade lektioner och konserter. Vi hoppas på nystart snart!

Åke Persson

CORONA-NYTT

Musikrådet beslutade att ta en paus i körsjungandet pga “Covid19” och den akuta smittrisken. Vi följer utvecklingen dag för dag och hoppas på ett relativt snabbt förlopp och avslut. Nu har styrelsen på ett telefonmöte 2020-03-26 gillat beslutet och konfirmerat detta.

För att aktivera medlemmarnas röster, så rekommenderade styrelsen följande åtgärder:

1. Anders Claesson kan skicka ut bakgrundsmusik till våra medlemmar via mail eller CD-skiva. Vi har ett stort förråd av bakgrunder. Ta en kontakt med honom eller Åke för din planering.

2. Tommy öppnar sin inspelningsstudio för våra medlemmar. Spännande att göra en inspelning. Se särskilda uppgifter om Tommys inspelningar nedanför denna text.

3. Åke skall göra en ny Röstgympa för hemmabruk. Du kan få den på mail eller CD. På denna “Röstgympa” kommer finnas någon ny skalövning men även de gamla övningarna och med fler nya vokaliser.

4. Förslag finns också om att spela in små konserter med en eller flera av våra duktiga solister och publicera dem på hemsida, Youtube etc för att presentera vår verksamhet.

TERMINEN AVSLUTAS FÖR SOLISTKÖREN PÅ GRUND AV RÅDANDE HÄLSOLÄGE

Musikrådet har beslutat att ställa in körverksamheten resten av terminen 2020 och återuppta den vid höstens körupptakt. Musikrådet består bland annat av två specialistläkare, som har aktuell information om Coronaviruset och de tycker att vi ska ta en paus. Det finns flera i kören som tillhör riskgrupper och så även i vår trogna publik. ”Vi vill ha en kör också efter Covid19 dragit förbi” säger föreningens sångpedagog och körmedlem Åke Persson.

Detta innebär att både körövningar och vårens konserter skjuts upp till i höst. Aktiviteten i Hubbestad är av arrangören i samråd med oss flyttad till i höst, och då är vi välkomna!

Även solistverksamheten kommer under en kortare tid att gå på sparlåga. Vi planerar dock fortsatt för att traditionsenligt genomföra våra sommarkonserter.

Håll dig informerad genom att bevaka vad som skrivs på föreningens hemsida och i vår facebookgrupp. Vi kommer bland annat att återkomma med lite tips om hur du kan hålla igång din röst och öva på de sånger som är aktuella inför sommarens och höstens konserter.

 

INFÖR SOMMARENS SOLISTKONSERTER

Dags att börja fundera på om du ska medverka på sommarens konserter för solister. Viktigt att i god tid välja vad du vill sjunga. Du behöver givetvis också öva både på lektionerna och däremellan. Agneta och Anders kan hjälpa dig med att välja sång och det praktiska runt omkring. I början av juni genomförs audition inför konserterna. Onsdagen den 3 juni i Tranås och fredag/lördag 5-6 juni i Jönköping. Finns inlagt i hemsidans kalender.  

KÖRUPPTAKT I RALINGSÅS

Körupptakten för år 2020 är nu traditionsenligt genomförd i Ralingsås. 34 körmedlemmar deltog. Vi hade genomgång av vårens repertoar under dagen, men hann också med lunch och fika tillsammans under trevliga former. Här ses gänget på trappan utanför Ralingsåsgården för det obligatoriska fotot. 

——————————————————————————————————————–

After Choir – fortsättning 

Körsång är socialt och det är många som tycker att det är trevligt
att avsluta våra långövningar med en liten social aktivitet och varm gemenskap. Vi fortsätter därför nu med denna aktivitet.

Den som kan och har lust hänger på till något ställe där man kan ta en
kaffe/te/öl/vin. Naturligtvis är även potentiella körsångare välkomna att hänga på vår AFTER CHOIR EFTER LÅNGÖVNINGARNA!
Varmt välkomna!
/Ordf. Patrick

EN STOR RÖST HAR TYSTNAT

I direkt anslutning efter körupptakten i Ralingsås lördagen den 28 september besökte kören Birgittas grav på Adelövs kyrkogård. Vid graven sjöng kören tre sånger som Birgitta älskade mycket,  Härlig är jorden, Walk in the light och How great thou art. Det hölls några korta tal och lades blommor och minnessak på graven.

================================================================


279 - Kopia

Här har vi vår lokal(som vi hyr i andra hand), Allianskyrkan, Östra Storgatan 56, Jönköping.  Bra tillgång av parkeringsplatser vid Östra torget. Trevliga rum för sånglektionerna och t.o.m hiss 3 trappor upp. Stora salen är Solistkörens plats, ljust och trevligt. Samlingsrummet för våra fikastunder vid “långövningarna” är stort och rymligt, snyggt. Hör gärna av dig för sånglektionerna. ! Åke Persson medlem i Sång- och talpedagogförbundet.

                                 Nedanstående bilder är lite olika interiörer från Alianskyrkan

104099 103


I Tranås finns vår lokal på Storgatan 50

DSC_0003


I Mjölby hyr vi på lokaler på Dacke

Sångpedagog Åke Persson står i väntan på eleverna.


TUSEN TACK TILL ARBETSGÄNGET

Ett stort tack till er alla som bidrog till en så lyckad KÖRUPPTAKT i Aneby. Tacket riktas till Bosse Wallén, Ann-Britt Lundqvist och Else-Marie Persson, som ser till att alla kommer så smidigt till vår upptakt.

Även ett tack till Ulrica och Birgitta för att det flyter fint.
ÅKE PERSSON


Else-Marie pustar ut efter att gjort färdigt de ca 300 brev som är lagda på brevlådan och kommer våra medlemmar tillhanda efter nyårshelgen.

Välkomna till ett nytt spännande  konsertår  2017